ANKARA / KEÇİÖREN - Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu lisesi

Okul Tarihçesi

Okulumuzun binasının yapımına 1967 yılında 18 derslik olarak başlanmıştır. Okulumuz 1967-1968 eğitim-öğretim yılında Aktepe İlkokulu'nun alt kısmında Aktepe Ortaokulu adı altında eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. 1969-1970 eğitim-öğretim yılına kadar Aktepe İlkokulu'nda eğitim-öğretim yapmış ve bu öğretim yılında Keçiören Duvar dibi Durağı'ndaki eski Keçiören Lisesi, şimdiki Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi binasında eğitim-öğretime devam etmiştir. Bu öğretim yılında derslik yetersizliği nedeniyle orta birinci sınıf öğrencileri Çizmeci İlkokulu'nda eğitim öğretimlerine devam etmişlerdir.

1971-1972 eğitim-öğretim yılı sonunda Aktepe Lisesi binası tamamlandığı için bu dönemde kendi binasına taşınmış ve Aktepe Ortaokulu olarak eğitim öğretimini sürdürmüştür. 1974-1975 eğitim-öğretim yılında öğrenci fazlalığı nedeniyle Aktepe İlkokulu'nun şimdiki Tarhuncu Ahmet Paşa İlköğretim Okulu'nun baraka binasında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür.

1975-1976 eğitim-öğretim yılında ortaokula dayalı olarak lise bölümü açılmış ve bu tarihten itibaren okulumuzun ismi AKTEPE LİSESİ olarak değiştirilmiştir. Bu dönemde de öğrenci fazlalığı yüzünden bazı sınıflar Mehmet Emin Yurdakul 7 İlkokulu'nda eğitim-öğretime devam etmiştir. Bu öğrenciler sonradan okuldan ayrılarak, bu günkü Tarhuncu Ahmet Paşa İlkokulu'nu oluşturmuştur. 1996-1997 eğitim-öğretim yılında orta kısım kapatılmış ve eğitim öğretim faaliyetlerine lise olarak devam edilmiştir. 1997-1998 eğitim-öğretim yılından itibaren okulumuzda Yabancı Dil Ağırlıklı Lise açılmıştır. 2002-2003 eğitim-öğretim yılında öğrenci fazlalığı nedeni ile ikili eğitim-öğretime geçilmiştir.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında Anadolu Lisesine dönüştürülen okulumuzun adı da Aktepe Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. 1996 yılında okulumuzdan mezun olup 15 Temmuz 2016'da şehit düşen öğrencimiz Köksal KAŞALTI'nın adı okulumuza verilmiş ve okulumuzun yeni adı Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu Lisesi olmuştur. Okulumuzda 19 derslik bulunmakta ve 665 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

Okulumuz bölgemizde akademik eğitim yapan ve üniversiteye öğrenci hazırlayan bir kurum hüviyetinde çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca okulumuzda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yer verilmektedir.

Yayın: 30.09.2020 - Güncelleme: 13.11.2023 14:32 - Görüntülenme: 2954