ANKARA / KEÇİÖREN - Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu lisesi

Nis

26 Nisan-05 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara'da ATO CONGRESİUM Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen 20. Ankara Kitap Fuarına Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu Lisesi olarak gezi düzenledik. Kütüphanecilik Kulübü olarak düzenlediğimiz geziye 100 öğrencimiz katılmıştır.

Nis

Milletimizin iradesinin temsil edildiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yılını ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okulumuz bahçemizde  düzenlediğimiz kutlama programıyla öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve halkımızın katılımı ile büyük bir coşkuyla kutladık.

Nis

19.04.2024 tarihinde okulumuz 10- C sınıfından geleceğin tarihçisi  Berat Emir Eren ile tarih öğretmeni Zeynep Türk, Türk Tarih Kurumu'nda düzenlenen "  Osmanlı Arşiv Belgelerinin Yayımında Yaşanan Güçlükler" adlı konferansa katıldılar. Ülkemizin Osmanlıca otoritelerinin başında gelen Prof. Dr. Yılmaz Kurt'un katılımıyla gerçekleşen konferans sonrası Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ziyareti yapıldı.

Mrt

Okulumuz badminton takımımız 20-24 Mart 2024 tarihleri arası Giresun'da Okul Sporları Badminton Türkiye Birinciliği Müsabakalrında Türkiye genelinde ilk 16 okul takımı arasına  girmiştir.

Mrt

Okulumuzda Okul Aile Birliğimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımıyla "İftar Programı" gerçekleştirdik. İki senedir düzenlemekte olduğumuz İftar Yemeği Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu Lisesi İftar Etkinliği olarak geleneksel bir huvviyet kazandı. Değerler Kulübü ve Kızılay Kulübü organizesinde ve öğretmen arkadaşlarımızın katkılarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz iftar etkinliği milli manevi değerlerimizin, birlik ve beraberliğimizin nişanesi olmuştur.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle 18 Mart 2024 tarihinde okulumuzda öğrencilerimizin hazırlamış olduğu çeşitli etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen anma törende, kahraman şehitlerimiz minnetle yâd edildi.

Mrt

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenledik. Okul bahçesinde gerçekleştirilen törenle günün anlam ve önemi ele alındı. Kültür ve Edebiyat Kulübünün okulumuz genelinde düzenlemiş olduğu İstiklal Marşı okuma yarışması ödül töreni yapıldı.  Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ödülleri Okul Müdürmüz Muzaffer CANBULUT tarafından verildi.
Dereceye giren öğrencilerimiz:
1. Fatma Zehra ŞANVER 11-B,
2. ⁠Hasret DEMİRCİ 11-E,
3. ⁠Ahmet Ali ÇELİK 10-E
Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla Keçiören Belediye Başkanlığınca düzenlenen Çanakkale Gezisine 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizle birlikte katıldık. Bir gece konaklamalı gezi programı Çanakkale Deniz ve Kara Savaşlarının yapıldığı alanları ve şehitlikleri ziyaret ile başladı. Daha sonra Çanakkale Şehitleri Anıtı ziyaret edildi. Feribotla Çanakale' ye geçildi. Çanakkale Deniz Müzesi ve Aynalı Çarşı gezilerinden sonra konaklayacağımız otele yerleştik. Sabah Troya Antik Kenti ve Müze gezisinden sonra Ankara' ya dönüş gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuz Yayın ve İletişim Kulübü "Haydi Gülümse" Projesi Kuru Gıda Kampanyası kapsamında toplamış oldukları gıdaları kolileyip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere hazır hale getirdiler.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Mart ayında “Kutadgu Bilig Okumaları" etkinliği gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuz Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Çocuk Esirgeme Kulübü faaliyetleri kapsamında ülkemizde tedavi gören Filistinli çocuklar Bilkent Şehir Hastanesinde ziyaret edildi.

Mrt

Kültür ve Edebiyat Kulübü öğretmen ve öğrencilerinin çabalarıyla okulumuzda "Her Yerde Okuyorum" uygulanmıştır.

Okumanın önemini vurgulamak, öğrencileri teşvik etmek, frkındalığı artırmak amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte öğrencilerimizin tasarladığı ayraçlar ve seçtikleri hikayeler okulumuzdaki tüm öğrenciler, öğretmenler ve okulumuz personeli ile paylaşılmış, herkesin bu etkinliğe katılımı sağlanmıştır.

Mrt

Okulumuz Badminton Takımı Liseler Arası Genç Erkek Müsabakalarında Ankara üçüncüsü olarak Kastamonu Grup müsabakalarına katılmıştır. Kastamonu grup müsabakalarında ikinci olan Okul Badminton Takımımız Giresun'da yapılacak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmıştır.

Okul Badminton Takımımız: Fatih Erdoğan, İsmail Ethem Sarı, Yusuf Emir Doğan, Salih Erdem Aydoğan ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Hatice Nalbant'ı tebrik ediyor, Türkiye Badminton Finalinde başarılar diliyoruz.

Şbt

Birçok ülkenin dahil olduğu bitkilerin mitolojik kökenlerinin, doğaya ve insanoğluna sunduğu eşsiz faydaları incelendiği bu projeye Ankara ilinden Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu Lisesi olarak bizler de katıldık. Projemizin gelişmesine katkı sağlayacak öğretmen ve öğrencilerimize şimdiden emekleri için teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun da dahil olduğu “Green Symphony of Nature” projesi için tüm ortak okulların dahil olduğu akrostiş şiir ve takvim çalışması yapılmıştır. Emeği geçen tüm okul ve öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederiz.