ANKARA / KEÇİÖREN - Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu lisesi

Ara

Okulumuz Yeşilay Külübü Bağımlılıkla Mücadele kapsamında okulumuz öğrencilerine seminer düzenledi.

Ara

01-10 Aralık, 2023 tarihleri arasında Ankara'da ATO CONGRESİUM Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen Ankara Kitap Fuarına Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu Lisesi olarak gezi düzenledik.

Ara

Öğrencilerimizle etkinlik olarak izlediğimiz "Atatürk 1881-1919" filmi, Atatürk’ün hayatını, mücadelelerini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma sürecini ele alıyor.

Kas

Değerler Kulübü olarak, 24 Kasımda 75. Yıl Cumhuriyet Eğitim Müzesi’ndeydik. 75. Yıl Cumhuriyet Eğitim Müzesi 1988 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılmış. Türkiye’de bir ilk olarak faaliyete geçen Eğitim Müzesi, Atatürk Lisesi yanında tek katlı müstakil bir binada hizmet vermektedir. Müzede eğitime yönelik materyaller bulunmaktadır.

1933-1940 yıllarını temsilen bir sınıfın bulunduğu müzede gazla çalışan slayt makinesi, laboratuvar çalışmalarında kullanılan aletler, Osmanlıca ve Türkçe dergiler, derslerde kullanılan kamera, teyp, fotoğraf, dikiş ve örgü makineleri ile iletişim araçları da yer alıyor.

Kurtuluş Savaşına katılarak şehit ve gazi olmuş Ankara Erkek Lisesi bugünki Ankara Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin anısına  Atatürk'ün hediye ettiği Türk Sancağı da müzede sergilenmektedir.

"Değerli Öğretmenim;
Kalbinizle, aklınızla, azminizle geleceğimize ışık oldunuz. Bundan sonra da hayatımızın rehberi ve ilham kaynağı olmaya devam edeceksiniz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun."

Öğretmenler Günü Kutlaması Okul Müdürümüz Muzaffer CANBULUT'un Program Tertip Komitesi ve Okul Müdür Yardımcıları ile birlikte öğretmenlerimizi derslerinde ziyaret edip karanfil vererek Öğretmenler Gününü kutlaması ile başladı. Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu kutlama programı ve akabinde Okul Aile Birliği ve velilerimizin öğretmenlerimize sunumları ile program devam etti.

Kas

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Ebediyete İntikalinin 85. Yıl Dönümünde Saygı, Minnet ve Rahmetle Anıyoruz. Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni, saat 09.05 te Sayı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Anma programı öğrencilerimizin hazırlamış oldukları etkinliklerle devam etti.

Kas

Okulumuzda öğrencilerimizin trafik bilincinin ve farkındalığın oluşmasına yönelik "Trafik Güvenliği" konusunda seminer düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilen seminerde trafik güvenliği ve temel trafik kuralları ele alındı.  Öğrencilerimiz, trafikte bilinçli bir sürücü ve yaya olmanın önemi, trafikte yaşanan kazaların nasıl önlenebileceği konusunda eğitim aldılar. Bu seminerle, öğrencilerimizin trafikte daha bilinçli ve güvenli bir şekilde hareket etmeleri hedeflendi. Unutmayalım, trafikte uymamız gereken kurallar hayat kurtarır.

Kas

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok Cuma Bayrak Töreni öncesi okulumuzu ziyaret etti Bayrak Törenine öğrencilerle birlikte iştirak eden Turgut Altınok, tören sonrası öğretmen ve öğrencilerle sohbet ettiler. Okul hakkında Okul Müdürümüzden bilgi alan Turgut Altınok, yapılabilecek çalışmalar konusunda istişarede bulundular. Belediye başkanımıza okulumuza göstermiş oldukları ilgi ve yapacakları çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz Almanca Öğretmeni Yusuf CEYHAN Altındağ Hacı Bayram İmam Hatip Ortaokulu Müdürü olarak atanmıştır. Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu Lisesi ailesi olarak kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Kas

31.10.2023 tarihinde MEB Şura Salonu'nda düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinliklerine öğrencilerimizle birlikte katıldık.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını okul bahçemizde hazırlamış olduğumuz programla kutladık. Programa etkinlikleriyle öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve vatandaşlar katıldılar.

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yılında vatanımızın 81 ilinde çocuklarımıza 100. yılın önemini ve coşkusunu yaşatmak amacıyla okulumuz öğrencileri ile birlikte “81 İl 81 Emanet” e-Twinning Projesine katıldık. Bu proje sayesinde hem cumhuriyetimizin 100 yıllık tarihini öğrencilerimize anlatacağız hem de birlikte omuz omuza uyum içinde çalışarak bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ne 81 ilden tek yürek olarak nasıl sahip çıktığımızı göstereceğiz. “81 İl 81 Emanet” e-Twinning Projesinde yer alan öğretmen ve öğrencilerimizi, onları bu çalışmada yalnız bırakmayan diğer branş öğretmenlerimiz ve idarecilerimizi, 81 ilde projeye destek olan tüm paydaşlarımızı tebrik ederiz.

Ekm

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında LÖSEV'den gelen Gonca İNCİ Hanım tarafından 9 ve 10. sınıflara konferans salonunda kanser ve LÖSEV çalışmaları hakkında seminer verildi. Öğrenciler turuncu renkte giysiler giyerek lösemi hakkında farkındalık oluşturdu.

Ekm

Kulüp çalışmaları kapsamında öğrencilerimizin gerçekleştirmiş olduğu yardım kapanyasında toplanan bağışlar Türkiye Diyanet Vakfına Afrika'da su kuyusu açılmak üzere bağışlanmıştı. Diğer katılımcıların bağışları ile birlikte okulumuzun da adının yer aldığı su kuyusu Malevi'de  açılmıştır.

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem 1. ve 2. Yazılı Konu Soru Dağılım Tabloları